skip to Main Content

Slide

voor de lange termijn

Villa Neerleie staat voor tijdloze architectuur met een gevelafwerking in natuursteen en een interieurafwerking op maat, en dit alles met het oog op de lange termijn.

Voor het ontwerp van Villa Neerleie werd beroep gedaan op architecten met ervaring en passie in overvloed. Abscis Architecten is een gereputeerd kantoor met haar uitvalsbasis in Sint-Denijs-Westrem met referenties in tal van domeinen verspreid over het land.

Abscis ontwierp een hedendaags gebouw met overwegend ruime appartementen, allen met verre zichten, badend in het licht.

Op het gebied van privacy wordt een rechtstreekse inkijk vermeden door de appartementen op het gelijkvloers circa anderhalve meter boven het straatniveau te voorzien en ook op de verdiepingen een rechtstreekse vis-à-vis te vermijden.

Uw nieuwe thuis verdient een afwerking op maat.

Bij de bouw van Villa Neerleie wordt u als koper begeleid in uw keuze van afwerkingsmaterialen.

Hiervoor zijn comfortabele budgetten ingecalculeerd waarmee u bij de aangeduide vakmannen uw keuze kan maken uit het uitgebreide aanbod van werkbladen, toestellen, kasten, kranen, lavabo’s, toiletten, tegels, parket en andere.

Villa Neerleie zal de tand des tijds met onderscheiding doorstaan.

De buitengevel wordt afgewerkt met een zandkleurige natuursteen met hoge hardheid – klasse III – en lange levensduur.

De gevels van het binnengebied krijgen een plint tot op 220 centimeter hoogte in diezelfde natuursteen, waarboven deze gevel wordt afgewerkt met een glad pleisterwerk in een lichte kleur om het zonlicht optimaal te laten spelen.

Kleine voetafdruk,
minimale kost

Villa Neerleie is een hedendaags gebouw met het oog op de lange termijn. Van bij de start van de architectuuropdracht werd het idee uitgewerkt om een gebouw te ontwerpen vrij van fossiele brandstoffen. Naast de geringe, ecologische voetafdruk heeft deze toekomstgerichte aanpak tal van voordelen voor zowel uw maandelijkse energiefactuur als uw persoonlijk comfort. Wist u trouwens dat dankzij het E-peil van maximum E20 er een volledige vrijstelling is van de onroerende voorheffing gedurende de eerste 5 jaar?

Een warmtepomp heeft een bijzonder laag energieverbruik doordat ze drie vierde van haar energie uit de natuur haalt. De overige 25% is elektrische energie. Deze elektriciteit kan worden opgewekt door middel van fotovoltaïsche panelen, wat uw energiefactuur tot het absolute minimum beperkt. Het spreekt voor zich dat deze oplossing ook bijzonder milieuvriendelijk is. Doordat een warmtepomp noch een schoorsteen noch een brander heeft, is deze bovendien zeer onderhoudsvriendelijk.

Door de hoge graad van isolatie wordt de warmtevraag in Villa Neerleie erg beperkt. Bovendien heeft ieder appartement haar eigen, zeer efficiënte warmtepomp die haar energie afgeeft door middel van vloerverwarming en een geïntegreerde warmwaterboiler met een voldoende groot volume voor het sanitair warm water. Zelfs bij extreme vriestemperaturen behaalt het systeem een positief rendement.

Vloerverwarming verspreidt een aangename warmte op een gelijkmatige manier in elke ruimte. Deze stralingswarmte zorgt voor een zuinige verwarming op lage temperatuur. Bovendien is vloerverwarming onzichtbaar en laat het dus toe om de ruimte optimaal te benutten.

Voor de appartementen van Villa Neerleie is in elke ruimte vloerverwarming voorzien waarbij de verschillende thermostaten het toelaten om de temperatuur per zone te regelen. In de badkamers wordt het systeem aangevuld met wandverwarming.

Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk, niet verontreinigend, winstgevend en maken geen geluid. Ze hebben geen bewegende delen die verantwoordelijk kunnen zijn voor slijtage.

De zon levert onuitputtelijke energie die met zonnepanelen 100% veilig kan worden aangewend zonder schade voor het milieu en de gezondheid.

Fotovoltaïsche panelen hebben bovendien een lange levensduur. De huidige generatie behoudt haar hoog rendement gedurende minstens 25 jaar met een terugverdientijd van 7 à 8 jaar. Daarenboven daalt zo de afhankelijkheid van de energieleveranciers wiens elektriciteitsprijzen jaarlijks met minstens 5% stijgen.

De daken van Villa Neerleie zijn uitgerust met fotovoltaïsche panelen waarbij ieder appartement haar eigen, volledig privatieve panelen heeft.

CLICK TO LOAD..

op uw wenken bediend

Vanuit Villa Neerleie bent u overal vlakbij. Laat uw wagen gerust geparkeerd in de ondergrondse parking, want op wandel- en fietsafstand heeft u zowat alles bij de hand.

U woont er op het knooppunt van begeerde fietsroutes en met het openbaar vervoer – bus/trein – of met de wagen zijn andere steden vlot te bereiken.

Villa Neerleie ligt in het hart van Deinze met aan de westzijde de rustgevende, uitgestrekte zichten over de Vaart die even verderop samenvloeit met de Leie.

Ten zuiden biedt het groengebied De Brielmeersen jong en oud een prachtig aanbod aan natuur, recreatie en sportfaciliteiten allerhande.

Villa Neerleie vormt de kop van de Markt waar een veelzijdig aanbod van diensten, zorg, shopping, cultuur en gastronomie samenkomt.

De stad plukt bovendien de vruchten van een krachtig beleid met een visie op de lange termijn. Dit vertaalt zich in een sterke instroom en een uitbreiding van de stadskern. De grondige aanpak van de zone rond Villa Neerleie staat bovendien op de planning waarbij het verkeer sterk zal worden afgeremd en het Kongoplein opnieuw een volwaardig plein wordt, ten voordele van de voetganger en fietser.

De appartementen

Villa Neerleie biedt comfortabele appartementen met uitgekiende indelingen. Uit het beperkte aanbod van 27 appartementen vindt u hier een selectie.

Benieuwd naar meer informatie?

Vul hier uw coördinaten en zoekvoorkeuren in,
zodat we u kunnen helpen op maat.
  • Ik zoek*:

  • Mijn specificaties*:

  • Ik ken Villa Neerleie via*: